ZIL ja MI-6

Edellinen Seuraava

Vuoden 2010 Ogonjok -lehtien sivuilta löytyi vielä James Bondin autokokoelmaa sivuavia aiheita.

ZIL, keräilysarjan numero #104, oli hyvin kuuluisa Neukkulan loistoauto joka ainakin idässä herättää vielä suuria tunteita. Osasyynä varmaankin se että tavalliset ihmiset eivät sen kyydissä juurikaan matkustelleet.

Tähän liittyen nyt on myös pieni näyte ZIS -merkkisestä autosta venäläisestä lähteestä.

Mersujakin neukkueliitti on välillä harrastanut virkapirsseinään(oheisen kuvan teksti). Mersuista luopuminen on ollut tuskallista kuten oheinen pilapiirros osoittaa.

James Bond autojen pienoismallien keräilysarjan lehti on kuitenkin sitä mieltä että Octopussy -elokuvan kenraalin Mersu #23 ei tuolloin olisi todellisuudessa ollut isänmaalliselle sotilaalle mahdollinen vaihtoehto. Kenraalilla ei olisi ollut noin suurta liikkumavaraa autovalinnassaan.

... Siis virka-autona. Yksityisesti hän varmaankin olisi voinut omistaa lähes mitä tahansa ...

Brittien sotilastiedustelun MI-6:n päämajan kuva venäläisessä lehdessä herättää tietysti huomiota. Vielä puun takaa kuvattuna! Kuvaaja lie ryöminyt tuon puun juurelle maastopuvussa, veitsi hampaissa ja kommandopipo päässä?

MI-6 päämaja on kyllä esiintynyt eräässä Bond-elokuvassakin, The World Is Not Enough, jossa Bond tuli ulos rakennuksen kyljestä Q:n ylispeksatulla kalastusveneellä.

Juttu valitettavasti käsittelee niin vanhoja tapahtumia että sillä on vaikea nähdä yhtymäkohtaa salaiseen agenttiin 007 - vaikka melkoinen Rasputin tämäkin tietysti on.