Die Another Day
( 2002 )

Edellinen Yleistä elokuvasta Polvi: #3 Seuraava

#52

Ford GT40

Tämä kuuluisa rata-auto kuuluu eversti Moon:in edustavaan länsimaiseen urheiluautojen kokoelmaan. Se ammutaan rikki Pohjois-Korean demilitarisoidulla vyöhykkeellä syntyvässä laukaustenvaihdossa.

Taustalla eversti Moon on ampunut Bondia kuljettaneen helikopterin tuleen ja Bond aiotaan teloittaa.

#93

Osprey 5 ilmatyynyalus

James Bond pakenee eversti Moonin tukikohdasta ilmatyynyaluksella. Tässä hän on kääntynyt kohti takaa-ajajiaan tulittaakseen heitä.

#47

Ford Fairlane

Johtolangat johtavat Kuubaan. Kuubassa Bond ottaa yhteyttä brittien paikalliseen nukkuvaan agenttiin joka toimii sikaritehtaan johtajana. Tunnistautuminen ja koodisanojen vaihto tapahtuu keskustelemalla harvinaisesta sikarilajikkeesta.

Lähes 50 vuotta vanha Ford on se auto jonka Bond saa pyydettyään käyttöönsä "nopean auton". Kaiketi tätä melko iäkästä jenkkiä on kuubalaisissa olosuhteissa pidettävä nopeana autona.

#27

Ford Thunderbird

NSA:n naispuolinen tummaihoinen agentti Jinx liikkuu sulavasti myös Islannin viileydessä. Tässä hän on saapunut Gustav Gravesin jääpalatsille.

Dioraaman taustakuvassa Gravesin jääpalatsin seinustalla turkkiinsa kääriytyneenä lienee petollinen Miranda Frost.

#02

Aston Martin Vanquish  &  Jaguar XKR

Kaksi huippuvarusteltua urheiluautoa muodostavat taisteluparin. Autoja esittävissä dioraamoissa näkyy myös autoista toinen, joskaan kohtauksen näkymä ei ole sama.

#06

Bondin Aston Martin on varustettu ihmeellisellä adaptiivisella naamioinnilla jonka ansiosta auto sulautuu katsojan näkemään taustaan kameleontin lailla.

Jos naamiointi ei olisi rikkoontunut tulitaistelussa, emme näkisi Bondin autoa lainkaan tässä dioraamassa :-)

Zaon Jaguar on varustettu tehokkaalla tuliaseella sekä ohjuksin. Karskina korealaisena nahkatukkana hänellä ei ole mitään vaikeuksia ajella avoautolla jäätiköllä.

#39

Lamborghini Diablo

Kenraali Moon:in pojan eversti Moon:in autokokoelmaan kuuluva Lamborghini -urheiluauto putoaa lennon aikana Antonov An-124 -kuljetuskoneen lastiruumasta ja päätyy törröttämään korealaiseen riisipeltoon.

Tosin muistaakseni helikopterin ja punaisen Lambon välissä piti olla myös keltainen Ferrari, vai muistanko väärin?