GoldenEye
( 1995 )

Edellinen Yleistä elokuvasta Polvi: #3 Seuraava

#10

Ferrari 355

Elokuvan alkukohtauksessa kokemattoman naispuolisen Mi6-kollegansa analysoitavana oleva Bond ajautuu Aston Martin DB5:llä eräänlaiseen kilpa-ajoon punaisen Ferrarin kanssa jonka ohjaksissa on tummatukkainen nainen. Dioraama esittää kisan vaihetta jossa on yllättäen tullut vastaan lastattua perävaunua vetävä traktori jota autot joutuvat väistämään.

Ferrarin riehakas kuski tulee elokuvassa vastaan myöhemminkin. Hän on entinen gruusialainen hävittäjälentäjä Xenia Onatopp. Ferrarissa lienee väärennetyt ranskalaiset rekisterilaatat, jotka ovat vieläpä väärälle vuodelle.

# C

T-55 taisteluvaunu

Pietarin kaduilla James Bond ajaa venäläisellä taisteluvaunulla takaa Natalya Simonovan sieppaajia.

Vaunun tyyppimerkinnästä on oikeastaan jonkin verran epäselvyyttä. Yleensä sitä on pidetty hiukan rakenneltuna T-55 vaununa, mutta oletettavasti sen pitäisi kuvata jotakin nykyaikaisempaa mallia kuten T-80. Näyttää siltä että vaunussa on aktiivipanssarointi.

#80

Gaz Volga

Natalya on kenraali Ourumov:in vankina tässä Volgassa takaa-ajossa joka käydään Pietarin keskustassa. Bond jyristelee taustakuvassa panssarilla.

#113

VAZ-2106

Pietarin miliisi ajaa takaa James Bondia joka ajaa taisteluvaunulla takaa Natalia Simonovan sieppaajia.

Kahden tällaisen miliisi-Ladan kohtaloksi koituu hevospatsas joka takaa-ajon tiimellyksessä putoaa niiden katolle.

#36

ZAZ-965 A

Pietarissa Bondia odottava CIA:n agentti Jack Wade nojailee rennosti S-luokan Mersun kylkeen, mutta pian hänen omaksi ajokikseen paljastuu tämä pieni paikallisen autoteollisuuden tuote jonka maine ei yllä ihan samalle tasolle.

Tässä Bond ja Wade ovat menossa tapaamaan Bond:in vanhaa tuttua Zukovskya jolta toivotaan saatavan apua.

#09

BMW Z3

James Bond ja Natalya Simonova ajelevat tropiikissa erikoisvarustellulla Bemarilla, jonka erikoisvarusteita ei elokuvassa kuitenkaan käytetä.

Kaksikko on lähdössä etsimään suurta antennia jota voitaisiin käyttää yhteydenpitoon tietyn satelliitin kanssa. Taustakuvassa näkyvää laskeutuvaa lentokonetta ohjaa CIA:n Jack Wade joka luovuttaa tuon pienkoneen kaksikon epäviralliseen käyttöön.