The Man with the Golden Gun
( 1974 )

Edellinen Yleistä elokuvasta Polvi: #2 Seuraava

Elokuvan Thaimaaseen sijoittuvissa kohtauksissa esiintyy erikoisesti amerikkalaisia AMC:n malleja, myös Matador-poliisiautoja Sedan-mallina, vaikka Thaimaassa ei virallisesti koskaan ollut myyty ainoatakaan AMC:n autoa...

#19

MGB

Brittien paikallinen agentti Mary Goodnight tarjoaa Bondille kyydin avoautollaan Hong Kongissa.

Ehkä Bond kohteliaana miehenä vastavuoroisesti tarjoaa Marylle muita "kyytejä"?

#112

Mercedes-Benz 220

Bond jäi vangiksi. Hänet vietiin karatekoululle jossa hänestä odotetaan tehtävän selvää. Salainen Agentti huiputtaa eikä taistele sääntöjen mukaan. Hän pakenee taisteluareenalta seinän läpi.

Luutnantti Hip Hong Kongin poliisista tulee sopivasti apuun. Hänellä on Mersu ja pari sukulaistyttöä kyydissä. Tytöt pelastavat Bondin takaa-ajajien kynsistä rivakoilla otteillaan. Pakoon täytyy heidänkin kuitenkin rientää.

Mersun kyytiin Bond ei karatekoululta ehdi, vaan joutuu pakenemaan karate-koululaisten laumaa vesitse.

#44

AMC Matador Coupe

Francisco Scaramanga ja Nick Nack pakenevat kookkaalla coupellaan agentti Mary Goodnight takakontissa panttivankina. Bond seuraa heitä pienemmällä punaisella autolla.

Scaramanga on tuunannut autostaan lentokoneen osan. Hänellä on autoon sopivat siivet odottamassa tarkoitusta varten varustetussa rakennuksessa.

#28

AMC Hornet

Elokuvan näyttävä stuntti on joen ylitys autolla hypäten, sillan jäänteitä ramppina käyttäen, kierähtäen pituusakselin ympäri.

Tämän ilmalennon aikana kyydissä ollut tukeva jenkkisheriffi J.W. Pepper siirtyy melko kompaktin auton etupenkiltä takapenkille.

Auton hyppy joen yli ei ole mitään tietokonegrafiikkaa, tai muuta hämäystä, vaan se kyllä tehtiin ihan oikeasti, tosin ei ihan niin ex tempore ja harjoittelematta kuin mitä elokuvaa seuraten näyttää.