Thunderball
( 1965 )

Edellinen Yleistä elokuvasta Polvi: #1 Seuraava

#119

Lincoln Continental stretched limousine

Elokuvan alkukohtauksessa James Bond hankkiutuu eroon pahiksesta, eversti Jacques Boitier:ista, jolla on samat nimen alkukirjaimet JB kuin Bondilla.

Tuo konna teeskenteli omaa leskeään omissa hautajaisissaan, mutta tarkkasilmäinen Bond oivalsi kirkosta poistuvan lesken huijaukseksi. Oikea nainen ei olisi koskaan avannut limusiinin takaovea itse, vaan olisi antanut autonkuljettajan avata oven!

#11

Aston Martin DB5

Selvitettyään välinsä kaksi brittiagenttia tappaneen murhaajan kanssa Bond pakenee paikalta lentämällä rakettirepulla autonsa luokse. Siellä hänellä on naisseuraa.

Paetessaan paikalta Bond suihkuttaa Aston Martinista vettä häntä seuraavien pahisten päälle suurella paineella.

Voi vain arvailla mihin tarvittava satojen litrojen vesisäiliö urheiluatossa mahtuisi. Tavaratilaan sullottiin rakettireppu, joten se on täynnä.

#111

Ford Thunderbird

Herra Largo pysäköi Pariisissa minne haluaa.

Virkaintoinen virkamies yritti ensin opettaa pysäköintitapoja, mutta ymmärsi sitten vaihtaa äänensävyä kun tunnisti Mr Largon.

#94

Mercedes-Benz 190 Binz

Viihdyttäessään kipusiskoa yöllä vuoteessaan Shrublandsin terveysklinikalla James Bond huomaa että rakennukseen saapuu ambulanssi josta tuodaan ilmeisesti potilas.

Bond lähtee "kuntoilemaan", tiedustelemaan ja löytää siteisiin käärityn ruumiin joka tuotiin ambulanssista. Hän joutuu myös pieneen kahakkaan pahiksen kanssa koska tämä yrittää satuttaa häntä.

Bond kietoo puhelimen johdon tyrmätyn pahiksen kaulan ympärille ja tyrkkää kyynärpäällään palohälytyksen soimaan. Siinä sitä olikin jo liikuntaa yhdeksi yöksi. Kipusiskokin on sitä mieltä.

#57

Ford Fairlane Skyliner

James Bond on lähtenyt Shrublandsin terveyshoitolasta. Se on lentotukikohdan lähellä ja siellä asui myös kreivi Lippe, SPECTREn operatiivi joka on valmistellut ydinaseisiin liittyvää kiristysoperaatiota.

Kreivi Lippe on huomannut että Bond nuuskii hänen asioitaan ja ehkä tietää jo liian paljon. Lippe yritti nitistää Bondin selänvenytyspenkkissä, jonka Bond kosti tarjoamalla kunnon lämpökäsittelyn.

Kreivi Lippe aikoo nyt eliminoida James Bondin ampumalla. Lippeä BSA Lightning -moottoripyörällä seuraavalla Fiona Volpella on kuitenkin määräys eliminoida epäonnistunutta henkilöstöpolitiikkaa harjoittanut, liian ahneen työntekijän valinnut SPECTREn operatiivi, joten Bond selviytyy uhkaavasta tilanteesta onnekkaasti.

#30

Ford Mustang Convertible

Vastapuolen henkilökuntaan kuuluva kaunis tappaja Fiona Volpe poimii sattumalta Bondin kyytiinsä ja ajaa vauhdikkaasti molemmille yhteiseen hotelliin.

Pimeällä tiellä auton mailinäyttöinen nopeusmittari näyttää noin nopeutta 100 mailia tunnissa joka saa Bondin hätkähtämään. Se vastaa meikäläisittäin nopeutta 160 km/h.

Dioraamassa auto on pysähtynyt hotellin eteen.