Goldfinger
( 1964 )

Edellinen Yleistä elokuvasta Polvi: #1 Seuraava

#97

Rolls-Royce Phantom III

Oddjob ajaa Goldfingerin arvoautoa, joka toimii myös salakuljetusvälineenä. Auton rungon tai korin osia korvataan kullasta tehdyillä korvikkeilla joiden kanssa ajetaan vaivihkaa rajojen yli tullimiehiä höplästä vetäen.

Kultasormen luultavasti pitäisi istua matkustamossa, takapenkillä, mutta tässä dioraamassa häntä ei näy.

#01

Aston Martin DB5  &  Ford Mustang Convertible

Renkaansilpoja-kohtaukseen liittyy kaksi pienoismallia. Toinen välikohtaukseen osallistuva ajoneuvo näkyy kummankin pienoismallin taustakuvassa.

#35

Bond päättää käyttää autonsa renkaansilpojaa vauhdikkaasti ajelevan neidin pysäyttämiseen, koska arvelee tämän yrittäneen aiemmin ampua hänet.

Renkaansilpoja työntyy esiin Aston Martinin vasemman takapyörän akselilta. Tilly Mastersonin Mustangin kylki vaurioituu jonkin verran ja molemmat oikeanpuoleiset renkaat rikkoutuvat. Neiti ei kuitenkaan aavista tähän liiittyvän mitään vilppiä vaikka kahden renkaan samanaikainen rikkoontuminen tuntuukin omituiselta.

Mustangin pienoismallin takaistuimella näkyy vielä olevan salkku vaikka neiti Masterson näkyy taustakuvassa jo Bondin auton vierellä.

#25

Aston Martin DB5 & Mercedes-Benz 220S

Bondin Aston Martin on kuvattu toisessakin kohtauksessa. Pahisten Mercedes-Benz ajaa Bondia takaa Kultasormen tehtaalla. Pian tämän jälkeen Bond ajaa päin seinää ja salaisen agentin auton matka päättyy siihen.

#117

Bondin auton kattoluukku on auki koska Bond on jo heittänyt itämaisen vartijansa heittoistuimella ulos autosta kattoluukun kautta.

Kiinalaiset (tai korealaiset?) takaa-ajajat käyttävät laadukasta länsimaista Mercedes-kalustoa. Joukossa lie ollut Mersun malleja 220S ja 180 joiden ulkoiset erot ovat vähäisiä.

Mersun sisällä ei ole figuuria joten on vaikea sanoa onko tämä juuri korealaisen Oddjob:in ajama auto.

#105

Ford Country Squire

On vaihdettu mannerta Euroopasta Pohjois-Amerikkaan.

Tämän farmariauton kyydissä Bond tuodaan Kultasormen hevostilalle Kentuckyssa USA:ssa. Oddjob ajoi, mutta tässä mallissa ei ole figuureja.

#48

Lincoln Continental

Mr Solo aikoo ryhtyä sooloilemaan. Hän ei halua osallistua Kultasormen esittelemään hankkeeseen, vaan haluaa poistua lentokentälle Oddjobin ajaman Lincolnin kyydissä.

Mr Sololle on luvassa miljoonan dollarin arvosta kultaharkkoja, jotka on lastattu Lincolnin tavaratilaan. Jos hän olisi ollut hankkeessa mukana, olisi ollut tarjolla 10 miljoonan dollarin kultaharkot heti huomenissa.

#76

Ford Falcon Ranchero

Mr Solo luuli että hän voisi poistua paikalta vaikka on kuullut Kultasormen suunnitelmat. Eihän sellainen käy laatuun.

Kultasormen korealainen apuri Oddjob, maailman vahvin mies, huolehtii siitä että Mr Solo pysyy Lincolnissa jonka kyydissä hän luuli pääsevänsä lentokentälle.

Eivätpä tosin hengissä selviä muutkaan Kultasormen liikekumppanit, heidät kaasutetaan hengiltä.

Tässä Oddjob on ajamassa tuhdilla avolavapakulla takaisin Kultasormen tilalle, lavalla se mitä "pressing encagement" Lincolnista jätti jäljelle, Mr Solo ja hänelle luvattu miljoonan dollarin arvoinen kultaeräkin on romun sisällä.

#42

Ford Thunderbird

CIA:n agentti Felix Leiter yrittää seurailla miten James Bond menestyy Kultasormen hevostilalla.

Kovin hyvää tietoa näin ei tosin saada. Kultasormi aavistaa että kiikareiden kanssa pällistelijät saattavat olla Bondin ystäviä ja järjestää niin että Bond näennäisesti voi kulkea vapaana.

Bondilla on kengässään jäljityslaite jonka ansiosta jenkit tietävät hänen sijaintinsa. Bond kuitenkin sujautti jäljityslaitteen Mr Solon taskuun yrittäen varoittaa jenkkejä Kultasormen operaatiosta joka saattaa johtaa 60.000 ihmisen kuolemaan Fort Knoxin lähistöllä. Jäljityslaite lakkaa toimimasta kun Lincoln rutistetaan kasaan, eikä Bondin hätäviesti mene perille.