Dr. No
( 1962 )

Valikko Yleistä elokuvasta Polvi: #1 Seuraava

#89

Ford Anglia

Tästä elokuva käynnistyy. Strangways, Brittien sotilastiedustelun salainen edustaja Jamaikalla, tapetaan.

Strangways lähtee kesken korttipelin klubilta asunnolleen josta hän on päivittäin radioyhteydessä Lontooseen. Sokeiksi keräjäläisiksi naamioituneet tappajat Three Blind Mice ampuvat hänet vaimennetuilla aseilla ja vievät ruumiin pois LaSalle ruumisautolla.

Seuraavaksi hiiret hyökkäävät asunnolle jossa sihteeri odottaa yhteyteen valmiin radion kanssa. Hiiret surmaavat sihteerin sekä pöllivät Strangwaysin hallussa olleet tohtori No:ta ja hänen saartaan koskevat kansiot.

Strangways on nuuskinut tohtori No:n asioita, eikä aavista että eräs hänen kortinpeluukavereistaan tekee hommia juuri samaiselle salaperäiselle tohtorille.

#33

Chevrolet Bel Air

James Bond saapuu Jamaikalle lentoteitse. Lentokentällä häntä yllättäen odottaa ajaja auton kanssa. Bond kuitenkin aavistaa vaaran ja varmistaa puhelimitse että hänen oikeat vastaanottajansa eivät ole mitään autoa lähettäneet.

Dioraaman taustakuvassa Bond kurittaa sivutiellä pahista joka haki hänet lentokentältä, arvatenkin tarjotakseen Bondille vähemmän suotuisan tulevaisuuden. Alakynteen jäänyt pahis mieluummin ottaa myrkkyä kuin puhuu toimeksiantajastaan.

#106

Ford Consul

Kuljettajan ajamana Bond menee tutkimaan mystisesti kadonneen MI6-agentti Strangways:in taloa tämän perin brittiläisen auton kyydissä paikallisen korkean poliisiupseerin, "superintendentti" Duff:in kanssa.

#115

Austin A55 Cambridge Mark II

Tämän jamaikalaisen taksin kyydissä Bond menee satamaan tapaamaan laivuri Quarrel:ia joka on kuljetellut kadonnutta agentti Strangways:ia merellä kalassa ja vähän muutenkin.

Quarrel on aluksi vastahakoinen ja epäluuloinen, mutta CIA:n Felix Leiter rauhoittaa tilanteen.

#17

Sunbeam Alpine

James Bond pakenee isoa mustaa LaSalle ruumisautoa jolla häntä ajaa takaa sokeiksi kerjäläisiksi tekeytynyt aseistautunut rosvokopla Three Blind Mice, "kolme sokeaa hiirtä", joka tappoi Jamaikalla brittien paikallisen edustajan, Strangways:in.

#92

LaSalle hearse

Saman takaa-ajokohtauksen LaSalle -ruumisauto. Korkeakorisen ruumisauton kohtaloksi koituu taustakuvassa näkyvä nosturin puomi.

Bondin matala auto sujahtaa vetreästi puomin ali, mutta LaSalle ei sieltä mahtuisi. Kovan vauhtinsa vuoksi hiiret joutuvat puomia väistäessään ajamaan ulos tieltä. He putoavat rotkoon jossa auto syttyy tuleen ja räjähtää.

#84

Dragon Tank

Crab Keyn lohikäärme jota paikalliset luulevat eläväksi olennoksi ja pelkäävät suuresti. Sen uloshengitys on vaarallista tulta.

Bond sentään on vakaasti sillä linjalla ettei lohikäärmeitä ole olemassa. Uskossaan häntä lujittaa se että lohikäärme näköjään jättää maahan renkaan jäljet ja pitää dieselmoottorin ääntä.

Ilmeisesti pakotien puutteessa Bondin seurue yrittää avoimella suolla ampua lähestyvän lohikäärmeen käsiasein, mutta huonolla menestyksellä. Lohikäärmeen liekinheitin tappaa Bondin avustajan laivuri Quarrelin.

Bond ja Honey Ryder joutuvat suojapukuisten miesten vangiksi. Maaperä on siellä radioaktiivinen. Vangit pistetäänkin pesulle heti tukikohtaan saavuttua.