Die Another Day
( 2002 )

Edellinen Elokuvan mallit Polvi: #3 Seuraava
# "James Bond" Vuosi Ohjaaja Elokuvan suomalainen nimi Elokuvan roolihenkilöitä
20. Pierce Brosnan 2002 Lee Tamahori "Kuolema saa odottaa" eversti Moon (Will Yun Lee), Gustav Graves (Toby Stephens), kenraali Moon (Kenneth Tsang), Zao (Rick Yune), Jinx (Halle Berry), Miranda Frost (Rosamund Pike), tohtori Alvarez (Simon Andren), Van Bierk (Mark Dymond), hotellin johtaja herra Chang (Ho Yi)

Elokuvan alkukohtauksessa James Bond esiintyy afrikkalaisen sotilastahon edustajana, joka haluaa vaihtaa YK:n vientikiellossa olevia timantteja aseisiin Pohjois-Koreassa.

Ensin Bondin täytyy houkutella ko. tahon oikea edustaja herra Van Bierk ansaan voidakseen astua hänen tilalleen. Tässä hän onnistuu lainelautailemalla Pukch'ongin rannikolla, astumalla maihin Pohjois-Korean maaperälle ja ottamalla radioyhteyden helikopteriin joka kuljettaa Van Bierkiä.

Vaihtopaikka on nuorehkon eversti Tan-Sun Moon:in päämaja, Pohjois-Korean demilitarisoidulla vyöhykkeellä. Herra Van Bierkille on luvassa vastineeksi saartotimanteista "liekinheittimiä, automaattiaseita ja ammuksia pieneen sotaan".

Bondin tilanne muuttuu kuitenkin pian epäedulliseksi, sillä Moonin adjutantti Zao on kuvannut oletetun herra Van Bierkin heti kun tämä astui ulos helikopterista ja hän saa kännykkäänsä nopeasti tunnistustiedot jotka vaikuttavat tulevan suoraan Brittien salaisesta palvelusta MI6:sta. MI6-kontaktinsa kautta korealaiset saavat tietää että timanttimies onkin brittiläinen salamurhaaja.

Bondin paljastumisen merkiksi eversti Moon tuhoaa tätä kuljettaneen helikopterin järeältä vaikuttavalla yhden miehen jalkaväkiaseella ("tankintuhoajalla"). Bond ei jää neuvottomaksi sillä hän on asettanut timanttisalkkuun C4-räjähdysainetta jonka sytytin toimii hänen rannekellonsa avulla. Bond räjäyttää timantit niin että ainakin Zao saa niitä silmilleen. Syntyvässä kaaoksessa Bond väliaikaisesti vapautuu ja saa käsiinsä vihollisen aseita.

Everstillä on tukikohdassaan huomattava kokoelma länsimaisia autoja, Porsche 911, Ferrari, Lamborghini, Mersu ... eräs arvokkaimmista lienee rata-auto Ford GT 40 joka ammutaan tylysti puhki. Bond pakenee ilmatyynyaluksella taistellen eversti Moonin kanssa. Taistelun lopputulos vaikuttaa siltä että eversti Moon kuolee ajettuaan ilmatyynyaluksella alas vesiputouksesta.

Kenraali Moon saapuu paikalle joukkoinen ja pidättää Bondin. Kenraali Moon on eversti Moonin isä. James Bond viedään kuulusteltavaksi ja kidutettavaksi 14 kuukauden ajaksi.

"Sisäelimet eivät näytä kärsineen.
Maksa huonossa kunnossa.
Se on kyllä hänen vikansa."

Kommentteja Bondin terveydentilasta kidutuksen jälkeen

Bond vapautuu vankeudesta koska hänet vaihdetaan vastapuolen vankiin.

"Menet Falklandin arviointikeskukseemme."

"Tuplanollastatus peruuutettu."

MI6:n päällikkö M James Bondille

Vaihdon syy juontuu siitä että USA:n huippuagentti Pohjois-Korean sotilasjohdossa on teloitettu.

Agentin nimi tuli siitä vankilasta jossa Bondia pidettiin. Jenkit pelkäävät että Bond on murtunut ja hänet täytyy siksi saada pois.

Etelä- ja Pohjois-Korean välisellä sillalla Bond vaihdetaan Zao:on jonka kiinalaiset ovat napanneet tämän suunniteltua pommi-iskua Pohjois-Korean ja Kiinan kokoukseen.

Vaihdon jälkeen Bondille tehdään perusteellinen terveystarkastus. Hän on oikeastaan omiensa vankina brittiläisellä sota-aluksella Hong Kongin satamassa. Vastapuolen vankina olleeseen agenttiin ei enää luoteta.

"En ole sellainen hieroja."

Hotellin johtajan lahja hieroja Tyyni Halunlähde Bondille

Bond pysäyttää sydämensä meditoimalla ja pakenee elvytyksen jälkeen sairaanhoitohenkilökunnan kynsistä hätätilanteessa avoimiksi jääneiden ovien kautta. Kohteliaana miehenä muistaapa vielä mennessään kiittää kipusiskoa saamastaan suusta-suuhun tekohengityksestä.

Hotellin johtaja Chang: "Hong Kong on nyt aluettamme."

James Bond: "Ei huolta. En aio ottaa sitä takaisin."

Hong Kong, The Rubyeon Royale Hotel. Bond kävelee rennosti sisään 14 kk parrassa ja märässä sairaalapuvussa uituaan pakoon brittiläisestä sota-aluksesta jossa hän oli käytännössä vanki. Hotellin johtaja herra Chang tunnistaa Bondin ja tarjoaa käyttöön parhaan sviitin.

Hotellin johtaja on kiinalaisten agentti. Hän epäonnistuu yrityksessään hankkia Bondista kompromettoivaa videomateriaalia, mutta Bond saa silti aikaan yhteistyön hänen kanssaan korealaisen Zao:n tapettua kolme kiinalaista kiinnioton yhteydessä.

"Jos löytyy, hyvästelkää puolestamme."

Herra Chang James Bondille, tarkoittaen Zao:a joka on tappanut 3 kiinalaista

Bond saa kiinalaisilta lentolipun Havannaan, Kuubaan, jonne kiinalaiset tietävät Zaon jälkien johtavan.

Kuubassa Bond herättää nukkuvan agentin joka on vanhoja hyviä suhteita tärkeisiin tahoihin omaava sikaritehtaan johtaja ja käyttää tämän palveluita hyväkseen.

Sikaritehtaan johtaja selvittää että Zao on potilaana tohtori Alvarez:in klinikalla Los Organos -nimisellä saarella. Bond lainaa häneltä lintukirjan (jonka tekijä ilmeisesti kantaa hänen omaa nimeään), revolverin, kiikarit ja "nopean auton". Hän aikoo esiintyä lintubongarina.

Melkein perillä rannalla baarissa, näköyhteyden etäisyydellä Los Organos saaresta hän bongaakin erään tumman tipusen joka kaipaa pientä rentoutumista ennen työntäyteistä aamua. Jinx Johnson nousee aikaisin ja näkyy suuntaavan tri Alavarez:in klinikalle.

Bondilla itsellään ei ole lippua tri Alvarez:in klinikalle. Hän pääsee kuitenkin saarelle tainnuttamalla erään pöyhkeilijän jolla on lippu ja työntämällä tätä pyörätuolissa, ikäänkuin avustajana.

Klinikalla on nähtävästi salainen sisäosa. Bond kieroilee itsensä sinne ja löytää nopeasti Zaon jonka geeniterapia on kesken. Taistelun tiimellyksessä Bond saa haltuunsa tämän kaulassa roikkuneen patruunan muotoisen riipuksen.

Jinx on klinikalla aivan virallisestikin, tulossa potilaaksi. Hän kirjoittaa tri Alvarezille mehevän shekin, mutta ampuu tämän sitten shekin läpi. Jinx tuhoaa Alvarezin toimiston kännykkäpommilla. Zao on kuitenkin hänenkin kohteensa.

... elokuvan kuvaus on jäänyt kesken ...

Elokuvaan liittyvät pienoismallit:
# Nimi, merkki, malli Dioraaman roolihenkilöitä ...
#02 Aston Martin Vanquish Zao  
#06 Jaguar XKR Zao  
#27 Ford Thunderbird NSA-agentti Giacinta "Jinx" Johnson  
#39 Lamborghini Diablo  
#47 Ford Fairlane  
#52 Ford GT40  
Enkku malleja:
#93 Osprey 5 hovercraft (ilmatyynyalus) Korkea kotelo

Elokuvan mallit