Tomorrow Never Dies
( 1997 )

Edellinen Elokuvan mallit Polvi: #3 Seuraava
# "James Bond" Vuosi Ohjaaja Elokuvan suomalainen nimi Elokuvan roolihenkilöitä
18. Pierce Brosnan 1997 Roger Spottiswoode "Huominen ei koskaan kuole" Elliot Carver (Jonathan Pryce), Paris Carver (Teri Hatcher), Stamper (Götz Otto), Dr. Kaufman (Vincent Schiavelli), Henry Gupta (Ricky Jay), Wai Lin (Michelle Yeoh)

Medialla ei aina ole puhtaita jauhoja pussissa. Tässä elokuvassa ( kohtaukset ) tämän potentiaalisen yhteiskunnallisen ongelman meille demonstroi mediamoguli Elliot Carver joka saa henkisen orgasmin voidessaan itse päättää huomispäivän uutisista.

Elokuvan alkukohtauksena on asebasaari Venäjän rajalla. Carverin huipputekniikkaa tunteva apuri Henry Gupta hankkii sieltä GPS-koodauslaitteen.

Välittömästi suurinta vaaraa asebasaarissa aiheuttaa kuitenkin neuvostoaikainen SB-5 ydintorpedo. Miehemme James Bond on paikalla ja pelastaa plutoniumpommin joka on hävittäjäkoneen aselastina. Nähdään eräs bondien "hauskimmista" tempuista kun Bond laukaisee häntä ahdistelevan kakkoslentäjän heittoistuimella toisen hävittäjäkoneen pohjasta läpi ja suoraan kakkoslentäjän paikalle.

GPS-koodauslaitteelle löytyy käyttöä. Henry Gupta onnistuu Hampurista Carver Mediaryhmän (CMGN) tiloista Carverin satelliittia käyttäen uskottelemaan Etelä-Kiinan merellä purjehtivalle brittien sotalaivalle HMS Devonshire että se on kansainvälisillä vesillä, kun se itse asiassa on Kiinan aluevesirajan sisällä, 18 km rannasta. Kiinalaiset lähettävät 2 MIG-hävittäjää ahdistelemaan brittien fregattia.

Carver on rakennuttanut häivealuksen joka tutkassa näkymättömänä pystyy hämärässä lähestymään brittialusta. Käyttäen hyväkseen kiinalaisten MIGien ylilentoja häivealus onnistuu uskottelemaan briteille että kauko-ohjattava meripora jolla he leikkavat laivan kyljen auki onkin kiinalaisten hävittäjäkoneiden pudottama ilmatorpedo.

Niin uppoaa HMS Devonshire ja admiraliteetti saa radioviestin että syy on kiinalaisten. Varmuuden vuoksi Carverin adjutantti herra Stamper jättää Vietnamin viranomaisten löydettäväksi 17 kelluvaa ruumista jotka on ammuttu samanlaisilla konekiväärin patrunoilla joita Kiinan ilmavoimat käyttävät. Carver:in sukeltajat pääsevät käsiksi uponneen brittiläisen sotalaivan ydinohjukseen. Briteillä on aivan väärä käsitys siitä missä laivan hylky makaa, sillä manipuloiduissa GPS-koordinaateissa on 110 km virhe.

HAVE BEEN TORPEDOED BY CHINESE
MIGS _ SINKING
114 23 818 E
 37 74 624 N
Uppoava fregatti HMS Devonshire lähetti Etelä-Kiinan mereltä Britannian meriministeriölle oheisen kaltaisen viimeisen radioviestin, jonka koordinaattien viimeiset numerot aiheuttanevat navigointiasioista tietoisille kulmakarvojen kohoilua.

Ainakin silloin kun minä suoritin avomerilaivurin tutkintoa, oli asteessa vain 60 kulmaminuuttia ja minuutissa vain 60 kulmasekuntia (:-P)

( Elokuvan uudesta editiosta tuo hämmentävä näkymä on näköjään poistettu )

Sieppaamallaan ydinohjuksella Carver aikoo hankkia yksinoikeudet Kiinan mediamarkkinoilla jotka ovat pysyneet häneltä suljettuina. Tarvitaan vallanvaihto Pekingissä että politiikka muuttuisi Carver-myönteisemmäksi. Carverin yhteistyökumppani on kenraali Chang, jonka poliittinen tulevaisuus Kiinassa näyttää hyvin valoisalta jos maan koko muu ylin johto eliminoidaan.

Niinpä kenraali Chang kutsuu Kiinan koko ylimmän johdon koolle Pekingiin, jonne vallankaappaajat aikovat laukaista brittiläisen ydinohjuksen häivealuksestaan. Kenraali itse aikoo jostakin syystä myöhästyä. Britannian ja Kiinan välisen kriisin johdosta Etelä-Kiinan merelle on saapunut brittien sota-alus HMS Bedford ja tarkoituksena on saada näyttämään siltä että se laukaisi ohjuksen Pekingiin.

Bondin naispuolinen kumppani on kiinalainen Wai Lin, joka aluksi esittäytyy Uusi Kiina uutistoimiston edustajaksi. Myöhemmin hänen todelliseksi taustaryhmäkseen paljastuu Kiinan kansan ulkoiset turvallisuusvoimat ja sotilasarvoksi eversti.

Autoja ei pidä unohtaa. Elokuvassa nähdään James Bondin ajavan hopeanväristä Aston Martin DB5:ttä, sitä jonka rekkarissa on nelonen. Vaikuttavin ajoneuvo on ilman muuta erikoisvarusteltu BMW 750, jonka annetaan parkkihallissa nöyryyttää kaikki pahimmat kilpailijansa. Autoon liittyy tavallaan myös Carverille työskentelevä tri Kaufman joka yrittää avata Bondin bemarin erikoisvarustellulla Ericsson kännykällä saaden 20000 voltin sähköiskun.

"Huonot uutiset ovat parhaita uutisia"

Elliot Carver

Elokuvaan liittyvät pienoismallit:
# Nimi, merkki, malli Dioraaman roolihenkilöitä ...
#15 BMW 750iL Carverin senioriketju  
#34 Range Rover 4.6 HSE Kiinalainen agentti Wai Lin, Carver:in apurit  
Enkku malleja:
#62 Mercedes-Benz S-Class Mersussa on Carverin pahiksia  

Elokuvan mallit